100.000+ tevreden klanten     Gratis bezorging     Achteraf betalen     30 dagen retour

Je hebt niets in je winkelwagen.

Meubelpartner is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk Meubelpartner is CBW-erkend

Industriële buffetkasten & vitrinekasten

Meubelpartner biedt een ruime collectie vitrinekasten, buffetkasten en winkelkasten in verschillende kleuren en afmetingen.

De meeste van deze kasten combineren glazen deuren met gesloten opbergvakken. Zo kan je leuke spulletjes in het zicht zetten en heb je ook nog voldoende opbergruimte.

Kies een industriële buffetkast als eyecatcher

Een industriële buffetkast of een industriële vitrinekast zijn vrij grote meubelstukken. Het zijn echte blikvangers in de kamer. Daarom is het ook heel belangrijk om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet altijd eenvoudig is om juist die kast te kiezen die bij jou en je interieur past. Het onderscheid tussen een buffet- of een vitrinekast is niet altijd even duidelijk. Met een buffetkast bedoelen we meestal een kast met deuren of laden én een bovenste gedeelte met legplanken en/of met deuren met glas. Een industriële vitrinekast is meestal opgebouwd uit alleen legplanken en glazen deuren. Hieronder vind je een aantal tips die jou helpen de juiste keuze te maken.

Waar moet je op letten bij de keuze van jouw industriële vitrinekast?

Denk eerst aan het materiaal waarin de kast is gemaakt. Zowel een industriële vitrinekast als een industriële buffetkast kan uitgevoerd zijn in hout, metaal of een combinatie van hout en metaal, en eventueel glas. Zo gaat het label By-Boo bijvoorbeeld voor metaal en glas. Artistiq legt de nadruk vooral op hout, maar vult dit in bepaalde modellen aan met metalen poten of een metalen frame. BePure legt het accent op de vorm van de kasten. Hun industriële vitrinekasten zijn gebaseerd op modellen van oude apotheek- of dokterskasten en zijn in hout met metaal uitgevoerd. J-Line gaat meer naar de klassieke, landelijke stijl, maar bepaalde van hun industriële vitrinekasten passen ook uitstekend in een industrieel pand. Dit zijn maar een paar voorbeelden om aan te duiden dat elk label zijn accent ergens anders legt. Laat je inspireren door de verschillende ontwerpen.

Dan kijk je natuurlijk naar de plaats waar je industriële buffetkast of industriële vitrinekast komt te staan. Meet de ruimte goed uit. Hou hierbij rekening met doorgangen tussen tafel en kast en kijk bijvoorbeeld of je voldoende ruimte hebt om stoelen van onder de tafel te schuiven. Voorzie voldoende ruimte naast de kast, zodat ze niet vlakbij andere meubelen komt te staan. Hoe meer deze grote kasten alleen staan, hoe meer ze tot hun recht komen.

Bepaal zelf de indeling van je kast. Wil je dat je veel ruimte hebt om je mooie spulletjes te tonen? Dan moet je zeker voor een industriële vitrinekast gaan. Wil je echter ook nog de mogelijkheid om zaken weg te bergen achter deuren of laden? Kies dan voor een industriële buffetkast. Wil je een kast met of zonder poten of op wielen? Bekijk dit praktisch: wil je probleemloos onder de kast poetsen of wil je de kast regelmatig kunnen verplaatsen?

Zorg voor combinaties die werken

Laat je industriële buffetkast of vitrinekast aansluiten bij je interieur. Zorg voor combinaties tussen je verlichting, je accessoires, muurdecoratie, vloerkleden en sierkussens bijvoorbeeld. Hou het allemaal in dezelfde stijl. Wil je overal een stoere robuuste industriële stijl, of mogen er bijvoorbeeld bij je industriële buffetkast ook fijnere elegante elementen in meespelen? Kies je over het algemeen voor lichte of donkere kleuren? Jij bepaalt!

iDeal Klarna Betaal in 3 termijnen zonder rente PayPal MisterCash Visa MasterCard American Express Meubelpartner is CBW-erkend Meubelpartner is aangesloten bij Webshop Keurmerk